Parchet Triplu Stratificat vs Parchet Dublu stratificat

Un subiect foarte intens dezbatut in ziua de astazi este cel care vizeaza alegerea parchetului pentru suprafetele cu incalzire in pardosela. In articolul de fata vom incerca sa va expunem o serie de avantaje si dezavantaje pentru ambele modele de parchet recomandate pentru sapele incalzite, respectv parchetul triplu stratificat si parchetul dublustratificat
1. Parchetul triplu stratificat are o stabilitate dimensionala superioara parchetului dublu stratificat, acest avantaj fiindu-i dat de existenta celui de al treilea strat, cunoscut ca si strat de contrabalans. Stabilitatea dimensionala reprezinta un criteriu foarte important pentru suprafetele incalzite avand in vedere fluctuatiile de temperatura din stratul suport pe toata perioada anului.
2. Datorita grosimii sale mai mici, 10 sau 11 mm, parchetul dublu stratificat are un indice de transfer termic cu 2% si o rezistenta termica mai buna, fata de parchetul triplu stratificat. Acest lucru este adevarat in cazul parchetului dublu stratificat, nu multistrat, material ce are o densitate mai mare, straturile inferioare fiind construite din tego.
3. Este improprie, practic, asimilarea parchetului multistrat cu cel dublu stratificat. Rezistenta termica a unui model de parchet multistrat de 11 mm grosime este aproximativ egala cu cea a unui triplu stratificat de 14 mm. Diferenta este reala doar in cazul parchetului dublu stratificat, cu strat suport de din lemn de rasinoase, brad, molid sau pin.
4. Parchetul triplu stratificat are in majoritatea cazurilor sistem de imbinare dublu click, fata de cel dublu care se bazeaza pe sistemul clasic nut-feder. Prinderea mecanica a sistemului dublu click este mult mai eficienta, avand in vedere ca lemnul este un material viu ce absoarbe si resoarbe umiditate pe toata durata sa de viata.
Datorita variatiilor de temperatura si umiditate din incapere cauzate de alternanta anotimpurilor si functionarea sistemului de incalzire in pardoseala, la imbinarea placilor de dublu stratificat, cu prindere nut-feder, in timp apar acele rosturi vizibile, ce pot genera un anumit disconfort estetic si nu numai. In aceste rosturi se poate depune praful si murdaria.
5. Pretul parchetului triplu stratificat este mai mic raportat la cel dublu stratificat. Cei ce promoveaza parchetul dublu startificat justifica pretul mai ridicat prin faptul ca stratul de uzura, din lemn nobil este mai gros. In cazul celor mai multi producatori, stratul de uzura la dublu stratificat are grosimea de 3.6-4 mm raportat la cel triplu startificat care are 3,5 mm. Cei 0,5 mm nu pot justifica diferente semnificative de pret, mai ales ca in cazul triplu stratificatului trebuie luate in calcul stratul trei de contrabalans si costurile generate de profilarea sistemului de imbinare dublu click.
6. Cei ce promoveaza parchetul dublu startificat mai aduc ca si argument faptul ca acesta poate fi montat sub forma unor modele, lucru nepermis de cel triplu. Este adevarat, ca datorita varietatii sale dimensionale, parchetul dublu stratificat permite realizarea unor modele mai complicate, mai complexe, dar in cazul in care se doreste achizitonarea unui parchet tip dusumea, de dimensiuni mari, triplu stratificatul are un mare avantaj. Parchetul dublu startificat este disponibil, de cele mai multe ori, in placi de dimensiuni mici sau medii, cu latimi de la 50 la 120 mm si lungimi de la 400 la 1500 mm.Prin comparatie un parchet full plank, tip dusumea, din gama Barlinek are urmatoarele dimensiuni: 180 x 2200 mm.
Decizia dumneavoastra finala trebuie sa tina cont de toate aceste aspecte si sa fie corelata cu acele detalii pe care dumneavoastra le considerati ca fiind primordiale. 
Parchet Triplu Stratificat vs Parchet Dublu stratificat Parchet Triplu Stratificat vs Parchet Dublu stratificat Reviewed by Unknown on 12:56 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.